Prosjektet

Velkommen til prosjektbloggen vår om konflikthandtering i bibliotek. Prosjektet er satt i gong av fylkesbiblioteket i Møre og Romsdal, med bakgrunn i masteroppgåva «Der ingen ville se, at så mye kunne skje» av Cecilie Røe og Anne Clementz. Masteroppgåva kan du finne her.

Prosjektet er støtta av Nasjonalbiblioteket, og er eit samarbeid med Bibliotekarforbundet, Fagforbundet, Norsk bibliotekforening, Arendal bibliotek, Asker bibliotek, Bergen offentlige bibliotek, Deichmanske bibliotek, Haugesund folkebibliotek, Moss bibliotek, Sandefjord bibliotek, Sørum bibliotek, Trondheim folkebibliotek, Tønsberg og Færder bibliotek, Ullensaker bibliotek, og Ålesund bibliotek.

Målet med prosjektet er å utvikle ein kursmal og rettleiande retningslinjer for konflikthandtering i bibliotek.

På bloggen vil vi informere om arbeidet vårt undervegs, og vi blir kjempeglad for alle innspel og kommentarar. Legg igjen ein kommentar, eller kontakt oss via kontaktskjema.

Molde bibliotek

«Jeg tror nok det er ganske mange som får sjokk når man kommer ut og jobber i folkebibliotek. Du vet jo at du skal jobbe med mennesker, men jeg tror ikke man er klar over i hvor stor grad egentlig» – Informant frå masteroppgåva «Der ingen ville se, at så mye kunne skje»

 

2 kommentarer om “Prosjektet

  1. Hei, folk!
    Biblo har opplevd mye ungdomsbråk. Vi fikk en gjennomgang, og hørte om løsninger fra Biblio-ansatte i NBF-regi i fjor høst. De kontaktet foreldre, som ble bedt om å komme, f. eks. I noen tilfeller kom saken til Konfliktrådet i Oslo, som ofte konfronterer gjerningsperson og offer. – Biblio har det rolig nå – trolig fordi urokråkene ikke fikk lyst til å være der etterpå. (Håper de vokser det av seg, og kommer til biblioteket senere!)
    En hendelse i skranken hos oss – Helsefagbiblioteket – OsloMet – kan nevnes. – En fortvilet person ringte to ganger på vår hoved-telefon. Siste gang ble vår telefonvakt fortvilet, etter utskjelling. Vår nye regel er: Hvis personer virker suicidale, kontakter vi Poiltiet. Det gjør også NAV, for politiet er de eneste som kan gå inn og sjekke i boliger.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s